BULLS OFF TYSONS HOME

Wie zijn wij

Wij zijn Freddy en Yvonne Schuitema samen met onze twee zoons wonen wij in de Winschoten (gemeente Oldambt) gelegen in het noordoosten van de provincie Groningen. We wonen een paar kilometer van het mooie Oldambtmeer (Blauwestad) waar je mooi kunt wandelen en zwemmen.

Nadat wij de kleinere hondjes wegens ouderdom moesten laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een Bullmastiff. Het ras trok ons aan door hun karakter, de bouw en de kracht die ze uitstralen. Dat was dan wat we zochten in een hond. Wij zijn toen bij de fokker gaan kijken en hebben Tyson mee genomen vanuit Leeuwarden naar Winschoten. Het was een geweldig pup, lief en sociaal.

Tyson is geboren op 31-8-2006, is getest op erfelijkgebreken en is aangekeurd door een rasvereniging. Op een gegeven moment kwamen we in 2008 met Willy Bogaard in contact. Ze was weg van onze kanjer, omdat Tyson ook nog uit haar lijnen kwam en Willy een reu zocht die veel op Binky de zevende vom weidenwald leek en dat Tyson daar ook nog eens aan voldeed was geweldig, maar na een tijdje zei ze te willen stoppen met fokken (gezondheidsreden) en of we haar kennelnaam (From Heck-Tree) wilde overnemen. Wij hadden onze eigen naam al aangevraagd, namelijk Bulls Off Tysons Home. In 2009 is onze kennelnaam Bulls Off Tysons Home goed gekeurd.

Op 13 juni 2011 is Juna geboren. Ze is een dochter van Tyson en Chanel en heeft de kennel versterkt. Juna heeft HD A en ED-1, is getest op erfelijke gebreken en is een dame die sociaal en een geweldig lief karakter heeft, wat ze zeker heeft doorgegeven aan haar pups.

Op 1 juni 2015 is ons kennel versterkt door Skadi Bulls off Tysons Home. Skadi is een dochter van Juna en een actieve bullmastiff die van beweging houdt. Ze houdt niet van de drukte, mensen zoekt ze echt uit en is geen allermans vriend. Ze is niet geschikt voor de fok.

6 Oktober 2017 is Osiris Bulls off Tysons Home (Ozzy) geboren in een nest van twee. Hij is het zoontje van Juna en heeft ook het uiterlijk van haar gekregen. Hij is erg speels en daagt graag Juna en Skadi uit, Ozzy heeft een goed en vriendelijk karakter.

Wij fokken uitsluitend met honden die HD A/B en ED 0/1 zijn getest. ED (Elleboogdysplasie) en HD (heupdysplasie). Alle honden die we inzetten hebben een DNA profiel, een FCI stamboom, ED en HD certificaten beoordeelt door de raad van beheer. Onze honden wonen in huis en niet in kennels. Ons doel is om te proberen gezonde en vrolijke bullmastiffs de wereld in te sturen. Door selectief te fokken, waar wij gezondheid en karakter onder verstaan. Show honden fokken wij niet, wij fokken ook niet op aanvraag en fokken een nestje voor ons zelf. Bij ons is maar één ras aanwezig en dat is de bullmastiff, zodat wij ons volledig op het ras kunnen concentreren. Er zullen hier nooit meer dan vier volwassen Bullmastiff aanwezig zijn.

Wij fokken volgens de norm van de Raad van Beheer.

Wij wensen u veel plezier op onze website, Bulls Off Tysons Home!

Met vriendelijke groet,

Freddy en Yvonne Schuitema